Ahány ház, annyi recept, ha a krémes és ropogós édességről van szó. Mi most egy egyszerűen elkészíthető, sokféleképpen variálható tésztát mutatunk, amelyhez egy gofrisütőre is szükség lesz. Kicsik és nagyok is imádni fogják, főleg, ha reggelire tálaljátok! Nagy Tünde receptje a Nők Lapja Konyha Desszert archívumából.

Hozzávalók 10 darabhoz: 

2 tojás, csipet só, 8 dkg cukor, 12,5 dkg vaj/margarin, 25 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 rúd vanília kikapart magjai, 2,5 dl tej

A vaníliaszószhoz: 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 2-3 evőkanál cukor

A tálaláshoz: 2 dl hideg habtejszín

1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk csipet sóval. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott vajat/ margarint, a lisztet, a sütőport, a vaníliarúd kikapart magjait, majd apránként felhígítjuk a tejjel. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
2. Egy gofrisütőt felforrósítunk, beleadagoljuk a tésztát, és pirosra sütjük.
3. A vaníliaszószhoz a pudingport simára keverjük 1 dl tejjel és a cukorral, majd besűrítjük vele a maradék felforrósított tejet. A frissen kisült gofrira kenjük, habbá vert tejszínnel díszítjük.

Tipp: Ezt a gofri alaptésztát kedved szerint ízesítheted fűszerekkel, illetve természetesen a feltéteken is variálhat sz, eheted csokoládéöntettel, lekvárral, tejszínhabbal, gyümölcsökkel stb.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC KALÓRIA 331 KCAL/DARAB

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert 2017/2. lapszámában jelent meg.

(Kiemelt fotó: Nagy Tünde)