Hideg sült paradicsom-paprika krémleves, a hűsítő nyári kedvenc

Egy tápláló zöldségleves nem csak forró lehet, hanem kellemesen hűsítő is, jó példa erre a spanyolok gazpachója, vagy éppen az alábbi frissítő leves, ami a szezon legfinomabb zöldségeiből készült. Terei-Vigh Krisztina receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hozzávalók 4 személyre: 

50 dkg érett paradicsom (4-5 darab), 50 dkg kápia paprika (3-4 darab), 1 fej vöröshagyma, 4 evőkanál olívaolaj, só, bors

1. A paradicsomot és a paprikát megmossuk. A hagymát meghámozzuk, négy részre vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, de egészben hagyjuk. A paradicsomot is egészben hagyjuk, aki akarja, félbevághatja.
2. A zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és a 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük kb. 20 perc alatt, míg megpuhulnak.
3. A sült zöldségeket turmixba tesszük, 4-6 dl vízzel, az olívaolajjal, sóval, borssal összeturmixoljuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, tovább ízesítjük, majd kihűtjük.

ELKÉSZÍTÉS 15 PERC
SÜTÉS 20 PERC
KALÓRIA 148 KCAL/ADAG

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2017/7-8. lapszámában jelent meg.

(Kiemelt fotó: Terei-Vigh Krisztina)