Főzzünk nyári zöldségekből! Túrós „cukkiniravioli” paradicsomban sütve

Különleges fogás Zöldséget zöldséggel rovatunkból a Nők Lapja Konyha 2020/8. lapszámából.

Az augusztusi kertnél/piacnál kevés jobb dolog van egy zöldségkedvelő ember számára, hiszen halomban áll a zamatos paradicsom, a zöldbab, érik a cukkini, a padlizsán és a paprika. Vrábel Kriszta ezekből az idényzöldségből főzött, aktuális lapszámunkban pedig mindegyikre ajánl húsos/halas, illetve vega verziót. Mi most az utóbbi kategóriából mutatunk receptet: 

Hozzávalók 4 személyre: 

30 dkg tehéntúró, 10 dkg juhtúró, 1 tojás, 1 evőkanál bazsalikomos pesto, 2 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 1 csokor friss bazsalikom (elhagyható), 50 dkg cukkini, 3 dl paradicsomszósz, 25 dkg paradicsom, 2 evőkanál olívaolaj

1. A túrókat keverjük össze egymással, a tojással, a pestóval, a zúzott fokhagymával, sóval, frissen őrölt borssal. Finomra vágott bazsalikomot is adhatunk hozzá.
2. A megmosott, szárvégeitől megfosztott cukkiniket hosszában vágjuk fel egészen vékony szeletekre. (Ha van szeletelőgépünk, azzal vágjuk.) A túrókrémet osszuk 8-10 részre, formázzunk hengereket belőle, minden hengert tekerjünk körbe vékonyra szelt cukkiniszelettel.
3. A paradicsomszószt öntsük tűzálló tál aljába, keverjük el benne a felkockázott friss paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Ültessük bele a töltött cukkiniket, csepegtessük meg olívaolajjal. 230 ºC-ra előmelegített sütőben süssük össze 25 perc alatt.

Tipp: Szezonon kívül elkészíthető 40 dkg hámozott, darabolt paradicsomból (konzerv) és 3 dl paradicsomszószból is.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 25 PERC
KALÓRIA 241 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020. augusztusi lapszámában jelent meg.

A Nők Lapja Konyha augusztusi számát keressétek az újságárusoknál, vagy vásároljátok meg digitális formában a Digitalstand felületén!
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.