A nagy nyári kedvenc: fűszervajas fogas sült céklás salátával

Fogas fűszervajjal és zöldségsalátával a Nők Lapja Konyha 2020/8. lapszámából.

Akár az édesvízi, akár a tengeri halakat, herkentyűket szeretitek, érdemes fellapoznotok legújabb lapszámunkat, hiszen Tobai Róbert remek, egyszerűen elkészíthető recepteket ajánl. Ebédre és vacsorára egyaránt ideális választás, például a következő fogás.

Hozzávalók 4 személyre: 

1 kg cékla, só, 5 szál friss kakukkfű, 10 dkg vaj, 5 levél bazsalikom, 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja, 1 kávéskanál őrölt kurkuma, 1 kg fogasfilé, 20 dkg rukkola, kb. 3 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál fehér balzsamecet

1. A meghámozott céklát cikkekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megsózzuk, majd megszórjuk a morzsolt kakukkfűvel. Aláöntünk fél dl vizet, majd a 160 ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük 45 percre.
2. A vajat összekeverjük az aprított bazsalikommal, a citrom lereszelt héjával és a kurkumával. A fogas húsát megsózzuk, majd vastagon megkenjük a vajjal. A darabokat egyenként sütőpapírba csomagoljuk, és tepsibe helyezve 200 ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük 7-8 percre.
3. A rukkolát összekeverjük az olívaolajjal és balzsamecettel, majd hozzáforgatjuk a sült céklát. A megsült halat kicsomagoljuk, meglocsoljuk a citrom levével, a salátával tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
SÜTÉS 45 + 7-8 PERC
KALÓRIA 587 KCAL/ADAG

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020. augusztusi lapszámában jelent meg.

A Nők Lapja Konyha augusztusi számát keressétek az újságárusoknál, vagy vásároljátok meg digitális formában a Digitalstand felületén!
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.