Nem múlhat el nyár nélküle! Tarhonyás lecsó kolbászchipsszel

Vannak olyan emblematikus fogások, melyek mindannyiunk számára egyet jelentenek a nyárral. Ilyen például a lecsó, amit szerintünk a szezon utolsó heteiben is érdemes elkészíteni. Hernyák Tomi receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hozzávalók 4 személyre: 

2 nagy fej vöröshagyma, 3-4 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg paradicsom, 1 kg tölteni való paprika, só, bors, pirospaprika, 1 szál lestyán (elhagyható), 20 dkg tarhonya, 20 dkg füstölt kolbász, 1 kis csokor újhagyma, olaj a kolbász sütéséhez

1. A finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk az olívaolajon. Hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, majd a kockára vágott paradicsomot és a kicsumázott, karikára vágott paprikát is. Hagyjuk, hogy levet engedjen, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával és lestyánnal ízesítjük.
2. Amikor levet engedtek a zöldségek, hozzáadjuk a tarhonyát, ha túl száraz, 1-2 dl vízzel pótoljuk. Addig pároljuk, amíg a tarhonya megpuhul.
3. A kolbászt fél cm-es szeletekre vágjuk, kb. fél ujjnyi zsiradékban ropogósra sütjük. Kiszedjük, és két réteg itatóspapír közé tesszük, kinyomogatjuk belőle a maradék zsírt. Kicsit hagyjuk megszáradni, kihűlni. 4 A tarhonyás lecsót a kolbászchipsszel és frissen vágott újhagymával tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 527 KCAL/ADAG

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/8. lapszámában jelent meg.

(Kiemelt kép: Gyugyi Péter)