Hozzávalók 2 adaghoz:
2 darab konyhakész/fagyasztott aranydurbincs (vagy más tengeri hal, kb. 50 dkg), tengeri só, frissen őrölt bors, olívaolaj, 5 dkg kuszkusz
A salátához: 20 dkg főtt csicseriborsó (konzerv), 10 dkg vegyes zöld saláta, 10 dkg koktélparadicsom, 10 dkg ecetes kaprigyümölcs, 1 darab citrom leve
A pestóhoz: 1 nagy csokor bazsalikom, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg parmezán
1. A megmosott, szárazra törölt halakat kívül-belül sózzuk, borsozzuk meg, csepegtessük meg kevés olívaolajjal. Helyezzük tepsibe, és 220 °C-ra előmelegített sütőben süssük készre 20 perc alatt.
2. Közben öntsük le a kuszkuszt kétszeres mennyiségű (vagyis 1 dl), forrásban lévő, sós vízzel. Fedjük le, hagyjuk megdagadni.
3. A pestóhoz tegyük a bazsalikomot egy botmixer táljába, adjuk hozzá a megpucolt fokhagymát, 5 evőkanál olívaolajat és a reszelt parmezánt. Botmixerrel pépesítsük össze, ízesítsük tengeri sóval.
4. A salátához a csicseriborsót csepegtessük le, adjuk hozzá a zöld salátát, a felezett koktélparadicsomot és a kaprigyümölcsöt. Keverjük össze a citromlével, 5 evőkanál olívaolajjal, ízesítsük bőven frissen őrölt borssal.
5. A hőfok növelésével (vagy grillezős fokozaton) süssük ropogósra a hal bőrét, tálaljuk a salátával, a kuszkusszal és a pestóval. Egy adag szénhidráttartalma: 45 gramm.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
SÜTÉS 20 PERC + PIRÍTÁS
KALÓRIA 918 KCAL/ADAG
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/8. lapszámában jelent meg.
(Kiemelt kép: Vrábel Kriszta)