Ellenállhatatlan tízórai nem csak iskolásoknak: húsgombócos szendvics

Különleges szendvicsötlet a Nők Lapja Konyha 2020/9. lapszámából.

Az iskolakezdéssel óhatatlanul is eljön az a dilemma, hogy mit csomagoljunk a gyerekeknek tízóraira. Alábbi receptünk tökéletes választás lehet, hiszen nemcsak nagyon laktató, de a húsgombócok előző esti elkészítésével pillanatok alatt összeállítható és csomagolható.

Hozzávalók 8 szendvicshez:

50 dkg darált marhahús, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna, só, frissen őrölt bors, 1 kis fej vöröshagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 40 dkg hámozott, darabolt paradicsom (1 konzerv), 1 teáskanál szárított oregánó
Az összeállításhoz: 8 kicsi bagett vagy zsemle, 2-3 maréknyi zöldsaláta, 1 kis kígyóuborka, 10-15 dkg reszelt sajt a tálaláshoz

1. A darált húst tegyük tálba, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a szódabikarbónát, ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal. Dolgozzuk össze a húsmasszát, hagyjuk 20 percet állni, majd formázzunk belőle diónyi gombócokat.
2. A finomra vágott vöröshagymát dinszteljük meg az olívaolajon. Adjuk hozzá a húsgombócokat, pirítsuk körbe. Öntsük fel a hámozott paradicsommal, szórjuk bele a zöldfűszert, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve főzzük készre 30 perc alatt.
3. A szendvics összekészítéséhez használjunk tetszés szerint bagettet/hamburgerzsemlét/ bucit. Tegyünk bele salátát, uborkát, reszelt sajtot a gombócok mellé.

Tipp: Ez az étel lehet főétel és tízórai vagy uzsonna egyszerre. Készítsünk szendvicset 3-4 gombócból, a maradék pedig lehet ebéd vagy vacsora!

ELKÉSZÍTÉS 50 PERC
KALÓRIA 431 KCAL/SZENDVICS

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020. szeptemberi lapszámában jelent meg.

A Nők Lapja Konyha szeptemberi számát keressétek az újságárusoknál, vagy vásároljátok meg digitális formában a Digitalstand felületén!
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.