Hozzávalók egy kb. 20X30 cm-es tepsihez:
A tésztához: 1 dl tej | 10 dkg vaj/margarin | 17,5 dkg cukor | 1 dl natúr joghurt | 1 tojás | csipet só | fél dkg szódabikarbóna | 7,5 dkg darált mák | 12,5 dkg liszt | 30 dkg magozott szilva
A díszítéshez: 3 dl hideg habtejszín | őrölt fahéj ízlés szerint | 3-5 darab cikkekre vágott szilva
1. A tésztához gőz fölött összemelegítjük a tejet, a vajat/margarint és a cukrot (legfeljebb 40 ºC-os legyen). Hozzákeverjük a joghurtot és az egész tojást, végül kézi habverővel a sóval, szódabikarbónával és darált mákkal elkevert lisztet is hozzáforgatjuk.
2. A masszát kb. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt, magas peremű tepsibe töltjük, beledobáljuk a felkockázott szilvát.
3. 170 ºC-ra előmelegített sütőben készre sütjük 20-25 perc alatt. (Ennyi idő elég neki akkor is, ha ragacsos, nem szabad tovább sütni, mert akkor kiszárad.)
4. A díszítéshez tálalás előtt a tejszínt habbá verjük, a fahéjjal ízesítjük, csillagcsöves habzsákba töltjük. Ezzel és szilvaszeletekkel díszítjük a felkockázott süteményt.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
SÜTÉS 20-25 PERC
KALÓRIA 3565 KCAL/EGÉSZ ADAG
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2019/9. lapszámában jelent meg.
(Kiemelt fotó: Acsai Miklós)