Különleges sajt nem csak vegetáriánusoknak: diós bundában sült camembert

Ha éppen húsmentes napot tartunk, akkor sem kell lemondani a kulináris élvezetekről, hiszen az egyik nagy hétköznapi kedvenc, a rántott sajt is ezerféle lehet. Ha pedig trükközünk a bundával, és viszünk egy kis csavart a köret kiválasztásába, rögtön különlegessé is tesszük ebédünket. Tobai Róbert receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg darált dió, 10 dkg zsemlemorzsa, 4 darab 12 dkg-os camembert, 10 dkg liszt, 3 tojás olaj a sütéshez, 2 darab körte, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál méz, 2 dl száraz vörösbor, 50 dkg széles metélt

1. A darált diót összekeverjük a zsemlemorzsával. A sajtokat kettévágjuk, a lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba. Lecsepegtetjük, belenyomkodjuk a diós zsemlemorzsába, majd ismét megmártjuk a tojásban, és újra a diós zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban kisütjük.
2. A körte magházát kivágjuk, a gyümölcshúst 1×1 cm-es kockákra vágjuk. A cukrot megkaramellizáljuk a mézzel, hozzáadjuk a körtét és a vörösbort, majd visszaforraljuk. A kifőzött széles metélttel összeforgatva tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 1379 KCAL/ADAG

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2017/9. lapszámában jelent meg.

(Kiemelt kép: Gyugyi Péter)