Vannak kőbe vésett ízkombinációk; fogások, amiket csak bizonyos alapanyagokból szoktunk készíteni, pedig egy kis csavar néha kifejezetten jót tesz nekik!
Halrudacskák paprikás-fokhagymás bundában
Hozzávalók 4 személyre:
• 80 dkg tőkehalfilé • só, frissen őrölt bors • 15 dkg vaj, olvasztva • 15 dkg zsemlemorzsa • 2 gerezd fokhagyma • 4 teáskanál kurkuma (elhagyható) • 4 teáskanál édesnemes pirospaprika • 2 evőkanál liszt
A halfilét, ha szükséges, szálkátlanítjuk, halrudacska méretű darabokra vágjuk (kb. 2 x 8 cm). Sózzuk, borsozzuk, az olvasztott vajba forgatjuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a zúzott fokhagymával, a kurkumával, a pirospaprikával és a liszttel, ebbe forgatjuk a haldarabokat. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Burgonyapürével, hasábburgonyával, párolt zöldségekkel is kínálhatjuk.