Krémes almásan?! Miért ne! Tökéletes választás ez a sütemény az őszi hétvégékre, nekünk elhihetitek! Urbán Gábor receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hozzávalók kb. 14-16 szelethez: 

A tésztához: 50 dkg mirelit vajas tészta, liszt a nyújtáshoz
A krémhez: 5 tojásfehérje, 10 dkg cukor, 6 dl almalé, 2 darab alma, reszelve, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 (kezeletlen) citrom héja, 1 kávéskanál fahéj

1. A mirelit leveles tésztát hűtőben kiengedjük, majd lisztezett munkalapon két darab 2-3 mm vastag, 20×30 cm-es lapot nyújtunk belőle.
2. Mindkettőt sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megszurkáljuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
3. A krémhez kemény habbá verjük a tojásfehérjét 5 dkg cukorral. 4 dl almalevet, 5 dkg cukrot és a reszelt almát összeforraljuk, majd besűrítjük a 2 dl almalében elkevert vaníliás pudingporral.
4. Mikor már sűrű, tovább főzzük: alacsony fokozaton, folyamatos kevergetés mellett 2-3 percig. Levesszük a tűzről, utána keverjük hozzá a kemény tojásfehérjehabot, a reszelt citromhéjat és a fahéjat.
5. Még melegen összetöltjük a lapokat. Ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük dermedni, tálalás előtt meghintjük porcukorral, utána szeleteljük.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
SÜTÉS 18-20 PERC
KALÓRIA 199 KCAL/SZELET

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/9. lapszámában jelent meg.

(Kiemelt fotó: Acsai Miklós)