Hozzávalók 8 darabhoz:
8 tojás, 30 dkg főtt császárszalonna, 10 dkg félkemény sajt, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis csokor újhagyma, só, bors, 1 evőkanál vaj
1. A tojásokat felverjük, belekeverjük a reszelt sajtot és az apró kockára vágott szalonnát. Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát és a felkarikázott újhagymát. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Kivajazunk 8 darab szilikon (vagy fém) muffinformát, beletöltjük a tojásos masszát.
2. 100-110 °C-ra előmelegített sütőben sütjük őket 15-20 percig. Mikor ujjnyira feljött a tojás a muffinforma tetejéhez képest, a hőmérsékletet 160 °C-ra emeljük, és további 5 perc alatt készre sütjük. Forrón, azonnal tálaljuk, kenyeret kínálunk mellé.
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 313 KCAL/DARAB
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2019/11. lapszámában jelent meg.
(Kiemelt fotó: Gyugyi Péter)