A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:
A kulisszák mögött
Bár mindenhol próbáljuk kommunikálni, hogy mindig mi főzzük-fotózzuk a lapban megjelenő fogásokat, többször előfordult, hogy néhányan azt gondolták, azért nem lett tökéletes egy-egy általuk készített étel, mert nem próbáltuk ki a receptet, csak kimásoltuk valahonnan. Ez azonban tévedés, folyamatosan sütünk, főzünk, közben pedig mi is hibázunk. Szinte minden lapszámban van olyan anyag vagy étel, amivel megkínlódunk, és még a nekünk dolgozó profik szakácsoknak, cukrászoknak, illetve a sokat tapasztalt gasztrobloggereknek sem sikerül elsőre. Esetleg a körülmények miatt nem alakul úgy, ahogy tervezték, ez is mindannyiunkkal előfordul szinte naponta. Ki járt már úgy, hogy a kelt tészta kicsit túlkelt, mert közben elhúzódott egy online értekezlet/a házimunka/a gyerekkel tanulás? Gondolom, sokan, de nekik utána nem kellett vonzóvá varázsolni a szétterült kalácsot a fotó kedvéért, mint az egyik bloggerünknek a Desszert fotózása közben.
A legtöbben valószínűleg azt se úszták meg eddig, hogy elégessék főzés közben az ujjukat. A mi egyik szakácsunknak ez most olyan szinten sikerült, hogy háromszor járta meg a kórházat, és nem tudta időben legépelni a receptek szövegét sem. Nem jött össze a tökéletes piskóta? 20 évnyi gyakorlattal rendelkező cukrászunk négyszer futott neki pár hónapja a japán piskótának, hogy olyan receptet tudjon adni, ami otthoni körülmények között is habkönnyű, finom tésztát eredményez. Főzött már 10 komplett ételt felújítás közben? Egyik séfünk úgy alkotta meg a libás és a bakonyi módra készített ételeket, hogy közben szedték szét mellette a konyháját, a fotózás alatt pedig sittes konténereket tologattak a fényképezőgép mellett. Minden nehézség ellenére mindig igyekszünk a legtöbbet kihozni a finomságokból, és a receptek is több emberen „mennek át” annak érdekében, hogy kiszűrjük az esetleges hibákat, illetve pontosítani tudjunk. Bízom benne, hogy ennek ezúttal is meglesz az eredménye, és önnek garantáltan sikerülni fognak a hüvelyesekből készített levesek, a szalonnás tészták vagy éppen a lélekmelegítő italok.
Ugyanígy remélem, hogy sok elismerést zsebelhet majd be a november 12-én megjelenő Desszert különszámunk süteményeivel, hiszen rengeteg ünnepi édességet és karácsonyi ötletet mutatunk majd benne!
Kajári Zsófia, felelős szerkesztő