A Nők Lapja Konyha Desszert 2020/02. lapszámának receptje.

Hiába akarsz újítani süteményfronton, a családnak nincs karácsony bejgli, zserbó vagy éppen mézes krémes nélkül? Mi őket is maximálisan megértjük, ezért arra gondoltunk, megmutatjuk, hogyan variálhatsz a kedvencek töltelékén egy kicsit! Persze az alaptészta marad a klasszikus!

HOZZÁVALÓK 2 RÚDHOZ:

1 adag alaptészta
A töltelékhez: 50 dkg cukrozott gesztenyemassza kb. 1 evőkanál Dr. Oetker Rum aroma fél dl habtejszín 20 dkg kockázott szilva (lecsöpögtetett befőtt vagy mirelit)

1. A tésztát az alapreceptben leírtak szerint elkészítjük, pihentetjük, majd kinyújtjuk.
2. A töltelékhez a villával áttört gesztenyemasszát keverőtálban a Dr. Oetker Rum aromával és a tejszínnel megpuhítjuk, hozzákeverjük a felkockázott szilvát.
3. Az alapreceptben leírtak szerint betöltjük, lekenjük, majd megsütjük a bejglit. A receptet a Dr. Oetker támogatta.

Tipp: Ugyanennyi aszalt szilvából is elkészítheted, úgy is nagyon finom!

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + ALAPTÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE, PIHENTETÉSE
KALÓRIA 1857 KCAL/RÚD

Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert 2020/02. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.