HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
15 dkg kockázott húsos szalonna | 20 dkg csiperkegomba | 20 dkg karfiol | 1 dl főzőtejszín | 1 evőkanál vaj, só, fehér bors, csipet szerecsendió | 40 dkg spagetti | 4 tojássárgája + 1 tojás | 5 dkg parmezán (vagy érlelt kemény sajt)
1. A felkockázott szalonnát pirítani kezdjük, mikor már kissé kisült a zsírja, hozzáadjuk a megmosott, felcikkezett gombát. Addig pirítjuk, amíg a gomba átsül, közben sózzuk, borsozzuk.
2. A rózsáira szedett karfiolt sós vízben puhára főzzük. Egy szűrőkanállal kiszedjük, turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és a fűszereket. Összepürésítjük.
3. A spagettit fogkeményre főzzük a karfiolról visszamaradt vízben, majd leszűrjük.
4. A tojássárgájákat krémesre verjük az egész tojással, majd belereszeljük a sajtot. A gombaragut újra felmelegítjük, levesszük a tűzről, ráöntjük a tésztát és a tojásos keveréket. Alaposan összeforgatjuk, alacsony lángon felhevítjük, óvatosan, nehogy kicsapódjon a tojás. Végezetül belekeverjük a karfiolkrémet, és azonnal tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
KALÓRIA 748 KCAL/ADAG
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/9. lapszámában jelent meg.
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes