Hozzávalók 20 darabhoz:
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (136 g) + a nyújtáshoz 2-3 evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék | 2 evőkanál porított eritrit vagy nyírfacukor | 2 tojás (2 g) | 12 dkg vaj/margarin
1. A tojásokat válasszuk szét. A lisztet keverjük el a fűszerkeverékkel és az eritrittel/ nyírfacukorral. Adjuk hozzá a tojássárgáját és a felkockázott vajat/margarint. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, a cipót pihentessük hűvös helyen 20 percig.
2. Lisztezett felületen nyújtsuk ki, szúrjuk ki karácsonyi kekszformákkal, helyezzük sütőpapírral bélelt sütőlapra. Kenjük meg ecsettel a tojásfehérjével, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük készre kb. 10 perc alatt.
Egy keksz szénhidráttartalma: 7 gramm.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + PIHENTETÉS
SÜTÉS 10 PERC
KALÓRIA 51 KCAL/DARAB
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/12. lapszámában jelent meg.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta