Hozzávalók 12-14 szelethez
A tésztához: 30 dkg darált háztartási keksz | 15 dkg porcukor 10 dkg darált mák + kb. 5 dkg a nyújtáshoz | 5 dkg vaj/margarin | 1,5-2 dl tej
A krémhez: 2,5 dl frissen facsart vagy 100%-os narancslé | 2,5 dkg cukor fél csomag vaníliás pudingpor | 12 dkg vaj/margarin | 1 (kezeletlen) narancs reszelt héja
1. A krémhez 2 dl narancslevet felforralunk a cukorral, és besűrítjük a maradék fél dl narancslében elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük, majd habosra keverjük a puha vajjal/margarinnal és a reszelt narancshéjjal.
2. A tésztához a darált kekszet, a porcukrot, a 10 dkg darált mákot és a puha vajat/margarint alaposan összedolgozzuk. A tejjel addig puhítjuk, amíg jól formázható masszát kapunk.
3. A masszából mákkal szórt sütőpapíron kb. 40×30 cm-es téglalapot nyújtunk. Egyenletesen elkenjük rajta a krémet, majd a sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük dermedni, majd szeleteljük.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 301 KCAL/SZELET
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021. januári lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.