Krémsajtos-currys zöldséges palacsinta nem csak vegetáriánusoknak

Kipróbáltuk a töltött palacsintát hús felhasználása nélkül, és bátran állíthatjuk, hogy isteni lett a végeredmény. A krémsajtos-currys ízvilág kifejezetten pikánssá is varázsolja, így biztosak vagyunk benne, hogy nem csak a vegetáriánusok lesznek hálásak ezért a mennyei finomságért. Vrábel Kriszta receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hozzávalók 4 személyre: 

25 dkg sárgarépa | 10 dkg karalábé | 10 dkg cukkini | 10 dkg fehérrépa | 10 dkg kelkáposzta | 1 nagy fej vöröshagyma | 3 gerezd fokhagyma | 1 evőkanál curryfűszer | só, bors 8 | darab (sós) palacsinta | 10 dkg natúr krémsajt | 1 tojás
A panírhoz: 5 dkg liszt | 1 tojás 5 dkg pankómorzsa | olaj a sütéshez

1. A zöldségeket hámozzuk meg, káposztareszelőn reszeljük le, a kelkáposztát vágjuk vékony csíkokra. Olívaolajon dinszteljük meg a finomra vágott vöröshagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a fűszert.
2. Dobjuk hozzá a lereszelt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, dinsztelve pároljuk puhára. Vegyük le a tűzről, keverjük el benne a krémsajtot. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a felvert tojást.
3. A kisült palacsintákat töltsük meg a zöldséges töltelékkel, majd hajtogassuk össze. A hagyományos módon panírozzuk őket be: forgassuk meg először a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a morzsában. Tálalás előtt közvetlenül süssük hirtelen ropogósra forró olajban.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 461 KCAL/ADAG

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2017/12. lapszámában jelent meg.

Recept és fotó: Vrábel Kriszta