Hozzávalók 4 személyre:
5 dkg vaj | 1 fej vöröshagyma | 2 gerezd fokhagyma | 45 dkg kukorica (konzerv) | 7 dl zöldségleves | 3 dl főzőtejszín | só, bors | 1 zacskó nachos | 15 dkg reszelt sajt | kevés csilipehely
1. A vajon dinszteljük meg az aprított vöröshagymát és fokhagymát, majd keverjük hozzá a leszűrt kukoricát. Öntsük fel a zöldséglevessel, majd fedő alatt főzzük puhára kb. 10 perc alatt.
2. Botmixerrel pürésítsük, majd öntsük hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, forraljuk össze. A nachosszal és a reszelt sajttal tálaljuk, szórjuk meg a tetejét csilipehellyel
Tipp: Aki szereti, karikázhat bele egy csilipaprikát is.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 634 KCAL/ADAG
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/12. lapszámában jelent meg.
Recept: Francsics Annamária
Fotó: Gyugyi Péter