Ha szeretnénk valami izgalmasabb köretet készíteni, mint a szokásos rizs-krumpli-nokedli, akkor tökéletes választás a lepény, sült húsok mellé kifejezetten isteni kombináció. Tobai Róbert receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hozzávalók 4 személyre/8 darabhoz:

50 dkg gesztenyebél | 2 tojás | só, szerecsendió | fél dl főzőtejszín | 10 dkg liszt | 2 fej lila hagyma |olaj

1. A gesztenyét tepsibe tesszük, és 180 °C-os sütőben 10 perc alatt megpirítjuk, utána kissé összevágjuk. A tojást kettéválasztjuk, a sárgájához adjuk a sót, a szerecsendiót, a tejszínt és az apróra kockázott lila hagymát.
2. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a gesztenyét is. A fehérjét habbá verjük, a gesztenyés masszához forgatjuk.
3. Pogácsákat formázunk belőle, és serpenyőben kevés olajon kisütjük őket. Natúr sült húsok mellé nagyon finom!

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 268 KCAL/ADAG (134 KCAL/DARAB)

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2015/decemberi-januári lapszámában jelent meg.

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Kiszler János
Styling: Kapolka Ágnes

Szeretnéd megtudni, milyen edzésforma illik hozzád? Töltsd ki tesztünket és nyerj