Hozzávalók 4 személyre/8 darabhoz:
50 dkg gesztenyebél | 2 tojás | só, szerecsendió | fél dl főzőtejszín | 10 dkg liszt | 2 fej lila hagyma |olaj
1. A gesztenyét tepsibe tesszük, és 180 °C-os sütőben 10 perc alatt megpirítjuk, utána kissé összevágjuk. A tojást kettéválasztjuk, a sárgájához adjuk a sót, a szerecsendiót, a tejszínt és az apróra kockázott lila hagymát.
2. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a gesztenyét is. A fehérjét habbá verjük, a gesztenyés masszához forgatjuk.
3. Pogácsákat formázunk belőle, és serpenyőben kevés olajon kisütjük őket. Natúr sült húsok mellé nagyon finom!
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 268 KCAL/ADAG (134 KCAL/DARAB)
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2015/decemberi-januári lapszámában jelent meg.
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Kiszler János
Styling: Kapolka Ágnes
Szeretnéd megtudni, milyen edzésforma illik hozzád? Töltsd ki tesztünket és nyerj!