Melengető téli fogás a csípős-édes csirkeszárny velesült burgonyával

Hogyan tehetjük izgalmasabbá a hagyományos sült csirkét? Mézzel, szójával és némi csilivel! Nem kell túlbonyolítani, az egyszerű is lehet nagyszerű. Fázós, bekuckózós hétvégék tökéletes fogása a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg csirkeszárny | 2 evőkanál méz | 3 gerezd fokhagyma | 4 evőkanál szójaszósz | 1 teáskanál csilipehely vagy 1 kisebb csilipaprika, aprítva | 50 dkg burgonya | 4-5 evőkanál olaj

1. A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk össze a mézből, aprított fokhagymából, szójaszószból és csiliből készült páccal. Hagyjuk állni 15 percet.
2. Addig a burgonyát hámozzuk meg, cikkezzük fel, helyezzük tepsibe a csirkeszárnyak mellé.
3. Sózzuk, locsoljuk meg az olajjal, majd 180 °C-os sütőben, fólia alatt süssük 40 percig, végül fólia nélkül további 10 percig, hogy megpiruljon a hús.

ELKÉSZÍTÉS 15 PERC + PÁCOLÁS
SÜTÉS 50 PERC
KALÓRIA 654 KCAL/ADAG

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/12. lapszámában jelent meg.

Recept: Francsics Annamária
Fotó: Gyugyi Péter

Szeretnéd megtudni, milyen edzésforma illik hozzád? Töltsd ki tesztünket és nyerj