Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
A tésztához: 2 dl langyos tej | 8 dkg porcukor + a díszítéshez 3 dkg friss élesztő | 55 dkg liszt + a nyújtáshoz 1 teáskanál só | 10 dkg vaj/margarin | 1 tojás
A töltelékhez: 15 dkg baracklekvár | 30 dkg túró | 30 dkg tisztított, kockázott mandarin | 5 dkg cukor
1. A tésztához a langyos, porcukorral kevert tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elmorzsoljuk a sót és a puha vajat/margarint. Ráöntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a tojást, és sima tésztává dagasztjuk. Lefedjük, meleg helyen kb. 30 perc alatt a duplájára kelesztjük.
2. A megkelt tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, és 60×40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Vékonyan megkenjük baracklekvárral, rámorzsoljuk a túrót, megszórjuk a felkockázott mandarinnal, meghintjük a cukorral. A hosszabb oldalánál kezdve szorosan feltekerjük.
3. A rudat 2-2,5 cm-es korongokra (csigákra) vágjuk. Sütőpapírral fedett tepsire tesszük, még 20 percig kelesztjük meleg helyen.
4. Aranybarnára sütjük 170 ºC-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + KELESZTÉS
SÜTÉS 12-15 PERC
KALÓRIA 213 KCAL/DARAB
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021/2. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.