Májból is készíthetünk izgalmas leveseket, ilyen például Terei-Vigh Krisztina ínyenc finomsága, melyet a Nők Lapja Konyha archívumából hoztunk nektek.

Hozzávalók 4-6 fő részére:

1 evőkanál olaj | 2 cm-es friss gyömbérdarab | 3 darab csillagánizs | 4 szem szegfűszeg | 2 szem zöld kardamom | 2 liter leszűrt húsleves | 20 dkg fagyasztott ázsiai zöldségkeverék | 40 dkg hízott kacsamáj (helyettesíthető pecsenyekacsamájjal is) | 1-2 evőkanál aprított koriander vagy petrezselyem | 2 szál újhagyma | pár csepp lime-lé

1. Lábasban felhevítjük az olajat, a gyömbért kettévágjuk, a fűszerekkel együtt az olajhoz adjuk. 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük a húslevessel. 10 percig forraljuk, ekkor kiszedjük a fűszereket, és beleöntjük a levesbe az ázsiai zöldségkeveréket. További 3-5 percig főzzük.
2. A kacsamájat 1 cm vastag szeletekre vágjuk, egy forró serpenyőben minden szelet mindkét oldalát 1-1 percig sütjük.
3. A májszeleteket mélytányérba tesszük, felöntjük a zöldséges levessel. Megszórjuk apróra vágott újhagymával, aprított korianderrel vagy petrezselyemmel, és néhány csepp lime-mal ízesítjük.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 278 KCAL/ADAG

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2019/2. lapszámában jelent meg.

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina