Az olívabogyós, paradicsomos bulgurral töltött csirkével ünnepet varázsolhatunk a hétköznapokból

Látványos és finom – megéri néha egészben sütni a csirkét, hiszen ínycsiklandó töltelékekkel mennyei fogásokat varázsolhatunk az asztalra. Tobai Róbert receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hozzávalók 4 személyre:

1 egész konyhakész csirke (kb. 1,5 kg) | 50 dkg bulgur | olaj 2 evőkanál sűrített paradicsom | 1 kávéskanál szárított bazsalikom | 1 kávéskanál fűszerpaprika | 20 dkg magozott olívabogyó | 1 tojás

1. A csirkét kívül-belül megsózzuk, 1-2 órát állni hagyjuk. A csirke bőrét óvatosan fellazítjuk az ujjunkkal, feltépjük a hasüreg felől.
2. A bulgurt egy lábosba tesszük, lepirítjuk kevés olajon, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a bazsalikomot, a fűszerpaprikát, sót. Felöntjük 1 liter forró vízzel, lefedve pároljuk kis lángon.
3. Az olívabogyót összevágjuk, a kész bulgurhoz keverjük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd beledolgozzuk a tojást is.
4. A csirke bőre alá töltjük a masszát egy habzsákból, a maradékot pedig a hasüregbe. A csirkét megkenjük olajjal, egy tepsibe tesszük, és 140 ºC-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 90 percet.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + A CSIRKE PIHENTETÉSE
SÜTÉS 90 PERC
KALÓRIA 1087 KCAL/ADAG

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2019/2. lapszámában jelent meg.

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes