Hozzávalók 4 személyre:
1 kávéskanál kurkuma | fél teáskanál őrölt bors | 1 teáskanál só | 1 csokor petrezselyem | 80 dkg filézett sertéskaraj | olaj | 3 gerezd fokhagyma | 2 (kezeletlen) citrom, felkarikázva
A körethez: 50 dkg kelbimbó | 10 dkg vaj | 2 fej édes hagyma (helyettesíthető vöröshagymával) | 1 csokor petrezselyem | fél kávéskanál őrölt koriander | 1 evőkanál cukor
1. A kurkumát, a borsot, a sót és az apróra vágott petrezselymet összekeverjük. A húst szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Félretesszük.
2. A körethez a kelbimbókat félbevágjuk, lobogva forró sós, cukros vízben leforrázzuk 2-3 perc alatt. Serpenyőben vajat melegítünk, a finomra vágott édes hagymát lepirítjuk benne, beledobjuk a leszűrt kelbimbót, az apróra vágott petrezselymet és az őrölt koriandert. Összerázzuk.
3. A hús mindkét oldalát serpenyőben, kevés olajon 1-1 perc alatt elősütjük, majd tepsibe tesszük. Szeletekre vágott fokhagymát és karikázott citromot teszünk a tetejére. 200 ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük kb. 10 percre, majd a körettel tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 619 KCAL/ADAG
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
Teríték: Apacuka Ceramics
(www.vintagebazaar.hu)
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021/3. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.