A Nők Lapja Konyha Desszert 2021/1. számának receptje.

Minden családban vannak olyan jeles ünnepek, amelyek ínycsiklandó és szép desszertek után kiáltanak. Ha te is azok közé tartozol, akik névnapozás vagy éppen házassági évforduló idején egy kicsit több energiát fordítanak a süteménykészítésre, akkor Urbán Gábor tortáját neked találták ki!

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához:

A tésztához: 40 dkg porcukor | 40 dkg vaj/margarin | 4 dl tej 4 evőkanál méz | 2 tojás | 60 dkg liszt | 1,5 csomag sütőpor
A mázhoz: 15 dkg vaj/margarin | 1 dl tej | 9 dkg porcukor | 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | 5-7 dkg kókuszreszelék
A málnás réteghez: 15-20 dkg sűrű málnalekvár
A krémhez: 3 dl tej | 7 dkg cukor | 1 csomag vaníliás pudingpor | 15 dkg puha vaj/margarin | 5 dkg kókuszreszelék

1. A tésztához a porcukrot és a puha vajat/ margarint robotgéppel kihabosítjuk, hozzákeverjük a tejben elkevert mézet és tojást, végül beleforgatjuk a sütőporral kevert lisztet. Simára keverjük.
2. A tésztát négy darab, kb. 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformában egyenletesen elosztjuk. (Ha nincs négy formánk, egymás után sütjük.) 165 ºC-ra előmelegített sütőben laponként 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Kihűtjük.
3. A mázhoz langyosra melegítjük a puha vajat/margarint a tejjel, majd belekeverjük a porcukorban elkevert kakaóport. Az így kapott mázzal megkenjük a lapok tetejét úgy, hogy az oldalukon is lecsorogjon, majd megszórjuk a kókuszreszelékkel. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
4. A krémhez 2 dl tejet felforralunk a cukorral, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük, és habosra keverjük a puha vajjal/ margarinnal és kókuszreszelékkel.
5. A torta összeállításához 3 tésztalapot vékonyan megkenünk málnalekvárral, ezekre rákenjük a krém harmadát, egymásra helyezzük, majd befedjük az utolsó lappal. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

ELKÉSZÍTÉS 60 PERC
SÜTÉS 4×30-35 PERC
KALÓRIA 11 361 KCAL/EGÉSZ TORTA

Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert 2021/1. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.