Hozzávalók 16 szelethez:
A piskótához: 4 dkg vaj/margarin | 4 dkg étcsokoládé | 6 tojás | 12 dkg cukor | 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | 1 csomag sütőpor | 8 dkg liszt
A málnakrémhez: 30 dkg málna (fagyasztott) | 10 dkg cukor | 2 dl víz | 1 csomag vaníliás pudingpor | 25 dkg puha vaj/margarin
A díszítéshez: 20 dkg színes marcipán | néhány szem friss málna | cukorvirágok
1. A piskótához gőz felett összeolvasztjuk a vajat/margarint és a csokoládét (ne legyen túl meleg). Kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sárgáját és a vajas csokoládét. Végül beleforgatjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet.
2. A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 18 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és 160 ºC-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, kivágjuk a tortaformából, és vízszintesen 5 egyenlő lapba vágjuk.
3. A krémhez felforraljuk a (felengedett) málnát a cukorral és 1 dl vízzel, majd besűrítjük az 1 dl vízben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük, majd habosra keverjük a puha vajjal/ margarinnal. 4. A krémmel összetöltjük a piskótalapokat úgy, hogy vékony rétegben az oldalára és tetejére is jusson. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
5. Tálalás előtt a marcipánból készített tojásokkal, cukorvirágokkal és málnaszemekkel díszítjük.
ELKÉSZÍTÉS 70 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 40-45 PERC
KALÓRIA 5280 KCAL/EGÉSZ TORTA
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021/3. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.