Hozzávalók 4 személyre:
1 nagyobb fej vöröshagyma | 5 evőkanál olaj | 2 gerezd fokhagyma | 2 fej brokkoli (kb. 1 kg) | 3 dl natúr joghurt | só, frissen őrölt bors | 12,5 dkg camembert | 1 hosszú bagett
1. A brokkolit rózsáira szedjük, a tönköt eltávolítjuk, majd apróra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk.
2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a brokkoli apróra vágott tönkjét. 1-1,2 liter vízzel (vagy húslevessel) felöntjük, puhára főzzük.
3. Amikor majdnem puha, beletesszük a brokkolirózsákat is, azt is puhára főzzük. A joghurttal botmixerrel leturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk.
4. A camembert-t felszeleteljük, a megpirított bagettre tesszük, rágrillezzük. A levessel tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 462 KCAL/ADAG
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/3. lapszámában jelent meg.
Recept és fotó: Nagy Tünde