Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg cannelloni tészta | 20 dkg füstölt, főtt sonka | 2 dl tejföl | 40 dkg tehéntúró | 10 dkg vaj + a formához 3 evőkanál liszt | 2,5 dl tej só, bors
1. Tegyük késes aprítóba a sonkát, a tejfölt, a túrót, pépesítsük. Töltsük meg a masszával a (nyers) cannellonikat.
2. A vajat kis lábosban olvasszuk meg, keverjük hozzá a lisztet, majd apránként öntsük hozzá a tejet, főzzük sűrű mártássá. Sóval, borssal ízesítsük a besamelt.
3. Kivajazott jénaiba/kerámiatálba rakjuk le szép sorban egymás mellé a töltött tésztákat, majd öntsük a tetejére a mártást. Forró sütőben fólia alatt süssük 30 percig, majd fólia nélkül még 10 percig pirítsuk a tetejét.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 764 KCAL/ADAG
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/3. lapszámában jelent meg.
Fotó: Gyugyi Péter