A Nők Lapja Konyha Desszert 2021/1. számának receptje.

Te is úgy vagy vele, hogy vannak olyan napok, amikor már csak az édesség segít? Rakd tele a szép fémdobozodat házi kekszekkel, és nyugodtan majszolj el egyetkettőt, ha felidegesített a főnököd, hisztizik a gyereked, vagy egyszerűen csak valami finomságra vágysz a kávé mellé!

Hozzávalók 20 darabhoz:

A tésztához: 10 dkg vaj/margarin | 7 dkg cukor | csipet só | 13 dkg darált dió | 13 dkg liszt + a formázáshoz fél teáskanál sütőpor | 1 tojás
A díszítéshez: 15-20 dkg fehér csokoládé | 2 teáskanál napraforgóolaj | 5-8 dkg Dr. Oetker Tortabevonó ét

1. A tésztához a puha vajat/margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sót, a diót, a lisztet, a sütőport és a tojást. Összedolgozzuk a tésztát, kb. 8-10 cm átmérőjű hengert formázunk belőle, fóliába csomagoljuk, és legalább 3-4 órát hűtjük a hűtőben.
2. Enyhén lisztezett felületen fél cm vastag szeleteket vágunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. 180 ºC-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, hagyjuk kihűlni.
3. A díszítéshez a fehér csokoládét felolvasztjuk vízgőz felett, az olajjal hígítjuk. A Dr. Oetker Tortabevonót kiszedjük a tasakból, és gőz felett vagy mikróban azt is felolvasztjuk. A tortabevonót nejlonba szedjük, a sarkára apró lyukat szúrunk. Az olvasztott fehér csokoládéval megkenjük a kekszeket (vagy megmártjuk benne a tetejüket), majd a bevonóval csigavonalat húzunk rájuk. Fogpiszkálóval 8 részre osztjuk, középről kifelé meghúzzuk, majd a nyolcadokat felezzük kintről befelé csíkkal, így alakul ki a minta.

A receptet a Dr. Oetker támogatta.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC + PIHENTETÉS
SÜTÉS 15 PERC
KALÓRIA 213 KCAL/DARAB

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert 2021/1. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.