Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg zöldborsó | só | 1 teáskanál cukor | 10 dkg burgonya | 80 dkg pecsenyekacsamell | olaj | 80 dkg mandarin | 3 evőkanál méz | 5 dkg vaj | 1 csokor petrezselyem
1. A zöldborsót sós, cukros vízben megfőzzük a megpucolt, apróra vágott burgonyával. Leöntjük róla a vizet, és pépesre turmixoljuk.
2. A kacsamell bőrét beirdaljuk, a húsos részét megsózzuk, majd serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát 2-2 perc alatt elősütjük. Tepsibe helyezzük, és 180 ºC-ra előmelegített sütőben 8-10 percet sütjük. Tálalás előtt 10 percet pihentetjük.
3. A mandarint cikkekre szedjük, és serpenyőben, kevés olajon kissé lepirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a mézet, majd a vajat és az apróra vágott petrezselymet. Összerázzuk, a kacsát ezzel és a borsópürével tálaljuk.
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021/3. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.