Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg füstölt comb | 1 evőkanál mustár | 10 dkg zsemlemorzsa | 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja | 1 csokor petrezselyem | 3 evőkanál olívaolaj
1. A sonkát tegyük lábosba, tiszta vízben főzzük puhára, hagyjuk kihűlni a főzővízben. Vegyük ki a léből, csepegtessük le. Kenjük meg vékonyan a mustárral.
2. A zsemlemorzsát keverjük el a reszelt citromhéjjal, a finomra vágott petrezselyemmel és az olívaolajjal. Tapasszuk be a sonkát körben a morzsával, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. 220 ºC-ra előmelegített sütőben süssük hirtelen ropogósra a morzsát.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FŐZÉS ÉS SÜTÉS
KALÓRIA 763 KCAL/ADAG
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/3. lapszámában jelent meg.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta