Isteni, látványos és garantált, hogy nagyon gyorsan fog elfogyni. Nagy Tünde desszertje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hozzávalók 40 darabhoz:

10 dkg cukor | 20 dkg vaj/margarin | 30 dkg liszt + a nyújtáshoz 1 rúd vanília kikapart magjai | 1 tojás | 15 dkg lekvár | többféle színes marcipán (összesen 15-20 dkg)

1. A cukrot a vajjal/margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a vaníliamagokat és a tojást. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, majd fóliába csomagoljuk a cipót, és legalább 2 órát hűtőben pihentetjük.
2. Lisztezett felületen kinyújtjuk, tojás alakú kiszúróval kiszaggatjuk (páros számú legyen), sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd 180 ºC-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
3. Ha kihűlt, lekvárral összeragasztunk kettőt-kettőt. A marcipánt porcukros deszkán vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk, végül a lekvárral vagy kevés vízzel megkent kekszekre ragasztjuk.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC + PIHENTETÉS
SÜTÉS 10-12 PERC
KALÓRIA 107 KCAL/DARAB

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/3. lapszámában jelent meg.

Recept és fotó: Nagy Tünde