Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg sertéstarja | só, bors | 1 kávéskanál szárított majoránna | 60 dkg burgonya | 30 dkg zöldbab (ceruzabab, mirelit) | 3 fej fokhagyma | olaj
1. A tarjából szeleteket vágunk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk majoránnával. Magas falú tepsibe tesszük.
2. A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és a hús mellé szórjuk. A burgonya tetején elterítjük a fagyott zöldbabot. A fokhagymagerezdeket megpucolva a húsra rakjuk, majd fél dl vizet öntünk alá, meglocsoljuk olajjal, és alufóliával lefedve 45 percre a 180 ºC-ra előmelegített sütőben tesszük.
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
SÜTÉS 45 PERC
KALÓRIA 718 KCAL/ADAG
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021/4. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.