Hozzávalók 4 személyre:
1 fej vöröshagyma | olaj | 1 kg csirkecomb | 2 dl főzőtejszín | só, bors
A pestóhoz: 10 levél bazsalikom | 10 dkg reszelt parmezán | 1 dl olívaolaj | 2 gerezd tisztított fokhagyma | 10 dkg rukkola | 10 dkg mandula
1. A pesto hozzávalóit leturmixoljuk. A finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk 3 evőkanál olajon, majd hozzáadjuk a sózott, borsozott csirkecombokat.
2. Tizenöt percig lefedve sütjük, ekkor felöntjük a tejszínnel és a pestóval. Addig forraljuk, amíg szószosra sűrűsödik. Főtt rizzsel tálaljuk, megszórhatjuk felkarikázott újhagymával is.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 937 KCAL/ADAG
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2017/4. lapszámában jelent meg.
Recept: Hernyák Tomi
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
Teríték: Geli Living and Home (www.geli.hu)