Hozzávalók 4 személyre:
1 kg burgonya | só, frissen őrölt bors | 3 dl főzőtejszín | 3 evőkanál aprított snidling | 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja | 60 dkg darált sertéshús | 2 gerezd fokhagyma | 2 tojás | kb. 2 evőkanál zsemlemorzsa | olaj a sütéshez
1. A burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk fel, és tegyük fel főni annyi vízben, amennyi épp ellepi. Sózzuk, borsozzuk. 2. Mikor megpuhult a burgonya és elfőtte a leve nagyobb részét, a krumpli negyedét vegyük ki egy külön tálba. Botmixerrel pürésítsük le, öntsük vissza a maradékhoz, majd adjuk hozzá a tejszínt. Alaposan keverjük össze, szórjunk bele 1 evőkanál aprított snidlinget, ízesítsük a citrom reszelt héjával, ha kell, kevés sóval, melegítsük össze.
3. A húsgolyóhoz sózzuk meg a sertéshúst, adjunk hozzá frissen őrölt borsot, a maradék aprított snidlinget, a zúzott fokhagymát, a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy formálni lehessen. Vizes kézzel készítsünk belőle apró kis golyókat, forró olajban süssük meg őket. Kínáljuk a burgonyafőzelék mellé.
ELKÉSZÍTÉS 50 PERC
KALÓRIA 699 KCAL/ADAG
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2017/4. lapszámában jelent meg.
Recept: Francsics Annamária
Fotó: Gyugyi Péter