A kenyérlángos nem csak jól variálható és laktató, de viszonylag olcsón előállítható finomság. Varázsoljunk együtt fesztiválhangulatot az otthonunkba! Recept a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hozzávalók 4 személyre:

1 adag alaptészta
A feltéthez: fél csokor kapor | 2 gerezd fokhagyma | 4 dl tejföl | 20-25 dkg füstölt kolbász

1. A tésztát az alapreceptben leírtak szerint készítsük el, nyújtsuk ki, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
2. Kenjük meg a kaporral és a zúzott fokhagymával elkevert tejföllel. Rakjuk rá a felkarikázott kolbászt, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre.

ELKÉSZÍTÉS 10 PERC + ALAPTÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE
SÜTÉS 20-25 PERC
KALÓRIA 870 KCAL/ADAG

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2017/4. lapszámában jelent meg.

Recept: Francsics Annamária
Fotó: Gyugyi Péter