Kevés ember van, akit ne lehetne levenni a lábáról egy túrós süteménnyel. Ma egy olyan receptet hoztunk nektek, amelyet kezdők is bátran kipróbálhatnak, hiszen gyorsan elkészíthető, ráadásul még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. Recept a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hozzávalók 16 szelethez:

Az alaphoz: 20 dkg babapiskóta
A túrókrémhez: 25 dkg túró | 8 dkg cukor | 1 (kezeletlen) citrom leve és héja | 5 dl hideg habtejszín | 1,5 dl víz | 2 teáskanál zselatin
A zseléhez: 5 dl málnaszörp | 2,5 teáskanál zselatin | 1,5 dl víz 20 dkg friss málna

1. A zseléhez egy kis lábosban felforraljuk a málnaszörpöt, a zselatint megduzzasztjuk a hideg vízben, majd (mikróban) felolvasztjuk, és a málnaszörphöz öntjük. Forrásig hevítjük, majd szobahőmérsékletűre hűtjük. (Ha még biztosabbra szeretnénk menni, hagyjuk a zselét megkötni a hűtőszekrényben, majd melegítsük langyosra.)
2. Egy kb. 22 cm átmérőjű csatos tortaformát kibélelünk átlátszó fóliával, az alját kirakjuk málnaszemekkel, majd egyenletesen beleöntjük a zselét. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Ha a zselé megdermedt, szorosan kirakjuk a forma oldalát felezett babapiskótákkal.
3. A krémhez simára keverjük a villával áttört túrót, a cukrot, a citrom héját és a levét, majd beleforgatjuk a habbá vert tejszínt, végül a hideg vízben megduzzasztott, majd (mikróban) forróra melegített zselatint.
4. A krémet a tortaformába töltjük úgy, hogy a babapiskóták ne mozduljanak el. Befedjük egész babapiskótákkal, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Akkor óvatosan tányérra fordítjuk, majd felszeleteljük.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 205 KCAL/SZELET

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2017/4. lapszámában jelent meg.

Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes
Teríték: Geli Living and Home (www.geli.hu); Apacuka Ceramics (www.vintagebazaar.hu)