Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű tortához:
16 dkg darált keksz | 7 dkg vaj/margarin, olvasztva | 2 dl hideg habtejszín | 4 evőkanál porcukor | 25 dkg túró | 25 dkg mascarpone | 1 (kezeletlen) citrom | fél tasak (10 g) zselatinpor
A tetejére: 1 tasak (20 g) zselatinpor | 4 dl víz | 1 teáskanál zöld ételfesték | 4 darab kivi
1. A darált kekszet elkeverjük az olvasztott vajjal/margarinnal, majd egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma aljára egyengetjük.
2. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, hozzáadjuk a villával áttört túrót és a mascarponét. A citrom héját hozzáreszeljük, a levét belekeverjük.
3. A zselatint 2-3 evőkanál vízzel kikeverjük, felmelegítjük, majd egy kevés krémet hozzáadunk, hőkiegyenlítés céljából. Visszakeverjük a többi krémhez. A tortaformába simítjuk a kekszes alapra, majd legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
4. A zselatint elkeverjük a vízzel, felforraljuk, majd megszínezzük az ételfestékkel. A kiviket megtisztítjuk, felkarikázzuk, körkörösen a tortára fektetjük. Ráöntjük a zselatint, egy éjszakán át hűtjük.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 2916 KCAL/EGÉSZ TORTA
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/5. lapszámában jelent meg.
Recept és fotó: Nagy Tünde