Hozzávalók 4 személyre:
1 dl rizsecet vagy almaecet | 1,5 dl víz | 5 dkg nádcukor | 1 teáskanál só | 2 fej lila hagyma | 3 evőkanál olaj | 1 fej vöröshagyma | 2 gerezd fokhagyma | 1 szem csillagánizs | csili ízlés szerint | 40 dkg darált marhahús | 1,5 evőkanál halszósz | 4 szál friss bazsalikom levelei | 3 szál friss menta levelei | főtt rizs | lime a tálaláshoz
1. A savanyított hagymához egy tálba öntjük az ecetet és a vizet, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót. Addig keverjük, amíg fel nem oldódik, majd hozzákeverjük a vékonyra szeletelt lila hagymát. Állni hagyjuk 30 percig.
2. Közben felhevítjük az olajat a wokban, beletesszük az aprított vöröshagymát és fokhagymát, majd néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a csillagánizst és a csilit, elkeverjük.
3. Beletesszük a darált húst, alaposan átpirítjuk, a halszósszal, a durvára vágott bazsalikom- és mentalevelekkel ízesítjük.
4. A pirított marhahúst tálalásnál megszórhatjuk sült hagymával. Főtt rizzsel és a savanyított hagymával, egy-egy limecikkel tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 645 KCAL/ADAG
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/5. lapszámában jelent meg.
Recept és fotó: Kárai Dávid