Aki szereti a csípőset, télen-nyáron szívesen eszik csilit tartalmazó ételeket. Bereznay Tamás a könnyedén beszerezhető, 4-5 cm-es friss, piros csilipaprikával készítette az alábbi ínycsiklandó fogást, amelyet az erősebb ízvilágot kevésbé kedvelők csili nélkül is bátran elkészíthetnek. Recept a Nők Lapja Konyha 2021/6. számából.

Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet kb. 20 dkg-os pulykamellfilé | só | 40 dkg cheddar sajt | 15 dkg liszt | 3 tojás | 1 evőkanál csilipehely | 25 dkg zsemlemorzsa | olaj a sütéshez
A salátához: 15 dkg magozott zöld olívabogyó | 25 dkg koktélparadicsom | 1 csokor bazsalikom | 20 dkg salátakeverék | fél dl olívaolaj

1. A pulykamellszeleteket vékonyra klopfoljuk, sózzuk, mindegyik közepére 10-10 dkg sajtot teszünk (egy-egy nagy darabban, nem kell reszelni). A széleit ráhajtjuk, hogy a sajt ne tudjon kifolyni belőle. Ezután lisztbe, felvert tojásba és a csilipehellyel elkevert zsemlemorzsába forgatjuk.
2. Bő, felforrósított olajban, kétszer megforgatva megsütjük 10-12 perc alatt. Papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges zsírt.
3. A salátához az olívabogyót, a felezett koktélparadicsomot, az aprított bazsalikomlevelet és a salátakeveréket összekeverjük az olívaolajjal és nagy csipet sóval. A húst a salátával tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 35 perc

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021/6. lapszámában jelent meg.

Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.