A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:
Irány a kert és a terasz!
Amikor ezeket a sorokat írom, épp a 40 fokos kánikulával riogatnak minket, de a kislányomat semmi se tántorítja el attól, hogy minden reggel örüljön a nyári melegnek. Hónapok óta rendszeresen téma volt nálunk, hogy nyáron majd a teraszon eszünk, játszunk, mesélünk, ehhez képest még május végén, június elején is fel kellett néha tekerni a fűtést a lakásban, és minden reggel félve kérdezte meg óvodába menet: ugye nem kell anorák?! Aztán végre berobbant a jó idő, rendbe raktuk az erkélyt, és onnantól fogva alig lehet behívni. Őt aztán nem zavarja a meleg, kiül a kerti székbe a játékaival, könyveivel, csodálja a földszinti lakók kertjét, oda „rendeli” a reggelit és a vacsorát, sőt még mesefilmet is ott néz (remélem, az alsó szomszédunk még bírja a Hupikék törpikéket, meg a Mancs őrjáratot…).
Úgy sejtem, a legtöbb családban hasonló a helyzet, a jó időt kihasználva kicsik és nagyok is sokkal többet vannak a kertben vagy a teraszon. Éppen ezért igyekeztünk a legújabb lapszám receptjeit is ehhez igazítani: remek ételek mutatunk kerti partira, legyen szó grillezésről vagy éppen baráti borozáshoz kínált finomságokról. Isteni hamburgereket ajánlunk, melyek akár grillen is elkészíthetők, és a befőzéshez szánt zöldségek, gyümölcsök előkészítése is történhet az árnyas fák alatt. Ha mégis be kell menni a lakásba, akkor érdemes gyorsan végezni a főzéssel, így 5 hozzávalóból készíthető spagettiket, illetve 30 perc alatt összedobható vacsorákat is kínálunk. Természetesen nem feledkezünk meg a szezonális terményekről sem, a húsokat zöld zöldségekkel, a túrós süteményeket nyári gyümölcsökkel kombináltuk, és ellenállhatatlan bableveseket is főztünk. Remélem, mindenkinek akad majd néhány pihenéssel töltött napja júliusban, de reggel vagy este annak is érdemes kimennie a szabadba, aki napközben dolgozik, és töltekezni egy kicsit a nyár illataival, ízeivel, élményeivel!
Kajári Zsófia, főszerkesztő