Hozzávalók 4 darab 3 dl-es üveghez:
1 kg sárgabarack | 50 dkg áfonya | 30 dkg cukor | 1 csomag 4:1-es arányú lekvárzselésítő
1. A gyümölcsöket megmossuk, a barackot kimagozzuk, az áfonyával leturmixoljuk.
2. A gyümölcsöket összekeverjük a cukorral és a lekvárzselésítővel, felforraljuk, majd forrástól számítva 5 percig főzzük.
3. Még forrón sterilizált üvegekbe merjük, majd a tetejüket rátekerve 5 percre fejre állítjuk. Visszafordítjuk, így hagyjuk kihűlni. Sötét, hűvös helyen tároljuk.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 480 KCAL/ÜVEG
Recept és fotó: Nagy Tünde
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021/7. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.