A bolti lekvár íze sokszor meg sem közelíti a házi verzióét, ráadásul az igazán jó minőségűek meglehetősen drágák is. Érdemes rászánni az időt, és az éppen termő gyümölcsökből befőtteket készíteni – felbontás után mindegyiket a hűtőben tároljuk! Recept a Nők Lapja Konyha 2021/7. számából.

Hozzávalók 4 darab 3 dl-es üveghez:

1 kg sárgabarack | 50 dkg áfonya | 30 dkg cukor | 1 csomag 4:1-es arányú lekvárzselésítő

1. A gyümölcsöket megmossuk, a barackot kimagozzuk, az áfonyával leturmixoljuk.
2. A gyümölcsöket összekeverjük a cukorral és a lekvárzselésítővel, felforraljuk, majd forrástól számítva 5 percig főzzük.
3. Még forrón sterilizált üvegekbe merjük, majd a tetejüket rátekerve 5 percre fejre állítjuk. Visszafordítjuk, így hagyjuk kihűlni. Sötét, hűvös helyen tároljuk.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 480 KCAL/ÜVEG

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021/7. lapszámában jelent meg.

Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.