A nyári gyümölcsöket nem csak süteményekbe, hanem a főételekbe is felhasználhatjuk, hiszen nagyon finom kombinációk születhetnek, ha a húsokat barackkal, szilvával vagy éppen ananásszal párosítjuk. Próbáljátok ki ti is Tobai Róbert isteni receptjét a Nők Lapja Konyha archívumából!

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg filézett sertéskaraj | só, bors | olaj a sütéshez | 1 darab friss ananász (kb. 80 dkg) | 1 fej vöröshagyma | 1 dl száraz fehérbor | csipet kurkuma | fél kávéskanál curry fűszerkeverék | fél citrom leve | 1 dl főzőtejszín

1. A karajt szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, serpenyőben kevés olajon, közepes lángon mindkét oldalán megsütjük 5-5 perc alatt.
2. Az ananászt megpucoljuk, torzsáját kivágjuk, felkockázzuk 2×2 cm-es darabokra.
3. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk az ananász felét, felöntjük a fehérborral és 1 dl vízzel. Ízesítjük a citrom levével, összeforraljuk, amikor az ananász megpuhult, hozzáadjuk a kurkumát és a curryt, és botmixerrel leturmixoljuk.
4. A leturmixolt ananászba beletesszük a maradék kockázott ananászt, majd összeforraljuk, hozzáadjuk a tejszínt és a megsütött karajt. Egyszer felforraljuk, tálaljuk. Köretként főtt rizs illik hozzá.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
KALÓRIA 550 KCAL/ADAG

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
Teríték: Butlers

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/7. lapszámában jelent meg.