Izgalmas fogásokat kreálhatunk, ha a csirke belsejébe különféle hozzávalókat pakolunk, és csak utána sütjük meg. Tobai Róbert szezonális receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg csirkemellfilé | só, bors | 8 tojás | 3 dkg vaj | 1 evőkanál liszt | 1 dl tej | 1 kávéskanál mustár | 8 szelet pármai sonka (helyettesíthető vékony, szárított sonkával) | 1 csokor petrezselyem | olaj a sütéshez
A panírhoz: 10 dkg liszt | 4 tojás | 10 dkg ementáli sajt, reszelve | 25 dkg zsemlemorzsa

1. A fél csirkemellet nyitott szeleteléssel bevágjuk, hogy ki tudjuk teríteni, mint egy könyvet. Kiklopfoljuk, besózzuk.
2. A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, megpucoljuk. Az összes sárgáját és a fehérje felét egy keverőtálba tesszük (a fehérje másik felét nem használjuk már!).
3. A vajat egy kis edényben felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk, majd a tojáshoz adjuk. Belekeverjük a mustárt, az aprított petrezselymet, késes aprítóban összekeverjük vagy botmixerrel leturmixoljuk.
4. A húsokra tesszük a sonkaszeleteket, majd vastagon rákenjük a tojáskrémet is. Felgöngyöljük, hagyományos módon bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba és a reszelt sajtos zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban megsütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük.

ELKÉSZÍTÉS 50 PERC
KALÓRIA 587 KCAL/ADAG

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
Teríték: Butlers

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/7. lapszámában jelent meg.