Hozzávalók kb. 10 darabhoz:
A jégkrémhez: 20 dkg szeder | 3 dl erdeigyümölcs-lé vagy víz | 8 dkg cukor | 10 darab fapálcika
A díszítéshez: 15 dkg étcsokoládé | 2 evőkanál étolaj | 3 dkg liofilizált málna
1. A jégkrém hozzávalóit botmixerrel pürésítjük. Pürésítés közben ne emeljük ki a mixerfejet, úgy nem lesz levegős a jégkrém!
2. A gyümölcspürét jégkrémkészítő formákba töltjük, a közepükre helyezünk egy-egy pálcikát. Legalább 3-4 órára (vagy teljes fagyásig) mélyhűtőbe tesszük.
3. Tálalás előtt 2-3 másodpercre forró vízbe mártjuk a formát, majd kivesszük a jégkrémeket.
4. A vízgőz fölött megolvasztott, olajjal hígított étcsokoládét magas pohárba tesszük, kimártjuk benne a jégkrémeket, és azonnal megszórjuk őket a liofilizált málnával.
Tipp: A víz helyett natúr joghurttal is elkészíthető!
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + FAGYASZTÁS
KALÓRIA 149 KCAL/DARAB
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021/8. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.