Zamatos, hidegen tálalandó gyümölcslevest ajánlunk a nyár utolsó napjaira. Aki szeretné, ízlés szerint hígíthatja tovább 1-2 dl vízzel.
Hozzávalók 4 személyre:
3-4 szál friss citromfű | 70 dkg érett őszibarack (magozott mennyiség) + 1-2 darab a tálaláshoz | 2 cm-es friss gyömbérdarab | 2 evőkanál cukor | 12,5 dkg natúr görög/török joghurt | 1 (kezeletlen) citrom héja és leve
1. A citromfüvet megmossuk, a szárról leszedjük a leveleket. A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk. A gyömbért megpucoljuk, lereszeljük.
2. Egy lábasban 15-20 perc alatt megfőzzük a gyümölcsöt 6 dl vízzel, a gyömbérrel és a cukorral. Hozzáadjuk a citromfüvet, a joghurtot, a citrom levét, majd az egészet összeturmixoljuk. Ha szükséges, tovább ízesíthetjük cukorral, citromlével. A levest hűtőben lehűtjük.
3. A tálaláshoz megpucoljuk a barackokat, kimagozzuk, apró kockákra vágjuk. A tálba szedett leves tetejére halmozzuk, végül megszórjuk reszelt citromhéjjal.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 135 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2017/8. lapszámában jelent meg.