Tobai Róbert receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

A nyárbúcsúztató kerti partik, vendégségek ínycsiklandó fogása lehet egy húsos vagy halas nyárs, ahol a fő alapanyagot különféle zöldségekkel kombináljuk.

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg csirkemellfilé | só, bors | 4 evőkanál ketchup | 1 kávéskanál fűszerpaprika | 1 kávéskanál erős paprika krém | 1 evőkanál méz | 1 darab padlizsán (kb. 25 dkg) | kevés olaj (opcionális)

1. A tisztított csirkemellből hosszú, 2 ujjnyi széles, félujjnyi vastag csíkokat vágunk. Besózzuk, a ketchupból, fűszerpaprikából, paprikakrémből és mézből álló keverékbe forgatjuk. A hűtőbe tesszük 1 napra/éjszakára lezárható edényben.
2. Másnap szeletelőgéppel vagy éles késsel nagyon vékony szeletekre vágjuk a padlizsánt, borsozzuk.
3. Egy szelet padlizsánra egy csík húst fektetünk, majd hullámosan nyársra húzzuk.
4. Serpenyőben közepes lángon kevés olajon megsütjük mindkét oldalán 5-5 perc alatt. Grillen nem kell olajat használni, de tovább tart a sütési idő. Kínálhatunk mellé csípős szószt, salátát, sült krumplit is.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + PÁCOLÁS
KALÓRIA 301 KCAL/ADAG

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2017/8. lapszámában jelent meg.