Terei-Vigh Krisztina receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

A tésztasaláta sokoldalú és könnyen kombinálható finomság, mi most lazaccal dobtuk fel, próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg bőr nélküli lazacfilé | 2 evőkanál olívaolaj | só | 5-6 dl főzőtejszín | 1 nagy csokor kapor | 40 dkg spagetti | 1 citrom a tálaláshoz

1. A lazacot megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, majd 2×2 cm-es kockákra vágjuk.
2. Egy serpenyőben az olajon kis hőfokon megsütjük, megsózzuk, majd kivesszük a serpenyőből. A tejszínt a serpenyőbe öntjük, enyhén megsózzuk, felforraljuk. Belekeverjük az aprított friss kapor háromnegyedét, további 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.
3. Közben a tésztát a forrásban lévő sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és a tejszínes mártással összeforgatjuk.
4. Kihűtjük, majd tálaláskor szórjuk a tetejére a sült lazackockákat, a félretett aprított kaprot. Gerezdekre vágott citromot kínálunk mellé.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 757 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2017/7-8. lapszámában jelent meg.