Rengeteg szilva termett, potyog a dió is, de nincs ötleted, hogy mit süthetnél belőlük? Próbáld ki Urbán Gábor egyszerű és nagyszerű őszies édességét! A siker garantált.
Hozzávalók egy 25×30 cm-es tepsihez:
25 dkg vaj/margarin | 20 dkg porcukor | 4 tojás | fél csomag sütőpor | 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja | 5 dkg darált dió + 5 dkg dió, durvára aprítva | 30 dkg liszt | 50-60 dkg magozott szilva, cikkekre vágva | 1 kávéskanál őrölt fahéj | 5 dkg barna cukor
1. A tésztához a puha vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, végül beleforgatjuk a sütőporral, reszelt citromhéjjal és 5 dkg darált dióval elkevert lisztet.
2. A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 20×30 cm-es, magas peremű, sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük.
3. Kirakjuk a cikkekre vágott szilvával, megszórjuk a fahéjjal elkevert barna cukorral és az 5 dkg durvára aprított dióval. 160 ºC-ra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Tálaláskor meghinthetjük porcukorral.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 45-50 PERC
KALÓRIA 5110 KCAL/EGÉSZ ADAG
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021/9. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg.